Björn Inganäs

Så kan man sammanfatta Björn inganäs syn på satsningen Fredsgatan 25 har byggts om och renoverats från golv till tak och Fredsgatan 25 har blivit ett modernt och livaktigt småföretagar-centrum. Samtidigt har Nässjöholm AB med anor från 1936 fått ny luft under vingarna.

 

Vem är du då Björn?


Jag är en obotlig entrenrenörssjäl från Hånger som så många andra i våra trakter föddes in i företagandet. Jag skaffade mig lite teoretisk skolning jämsides med att jobba hemma i föräldrarnas strumpfabrik - och 1975 tog jag formellt över CAI. Vi byggde ny fabrik, nytt lager och det rullade på bra, inte minst tack vare min kära hustru och kompanjon Ester-Marie som alltid haft ett ord med i laget.

2007 var det dags för generationsväxling igen, i och med att äldsta dottern Anna tog över CAI och lillasyster Emma fick ansvaret för Magasin 16, en annan fastighet som under åren fungerat som lager m.m. och idag är uthyrd till andra verksamhetet.

 

Pension är inget du funderar på?


Det är så himla roligt att ha något att göra, så jag kunde inte låta bli när vi 2009 fick chansen att köpa Nässjöholm på Fredsgatan. Ett företag som grundades 1936 har så många anor och historia, och jag tyckte det var lockande att ge mig in i branschen för reseffekter. Det mest importeras från Östern, och eftersom vi började köpa från Kina redan 1988 så visste jag vilka möjligheter som finns att både köpa färdigt och få egna modeller och designer tillverkade. För mig är det viktit att designen är illtalande och att den är modern och vi samarbetar med flera duktiga designers för att ta fram nya necessärer. Just nu har vi ett nära samarbete med designers som Giggi Sundner och Anna Ileby.

 

Men Fredsgatan 25 då?


Redan innan vi tog över Nässjöholm insåg vi ju att lokalerna var alldeles för stora för verksamheten och det mesta var outhyrt. Det skulle krävas en rejäl renoveringsinsats för att vi skulle blie en intressant hyresvärd. Så här några år och 10 miljoner senare kan vi konstatera att vi lyckats skapa det vi drömde om – en fungerande fastighet för småföretagande där man har nytta och nöje av varandra. Och en arbetsmiljö som är inbjudande, vacker och trevlig.

Det här blev

precis så bra

som jag ville

KONTAKT


Fredsgatan 25

331 52 Värnamo

Tel 070 63 84 100